Moja priča…

Jelena Jović

Moja priča…

Odavno sam prepoznala da su prirodne metode, pristupi i prozvodi ključni za mene kada je u pitanju održavanje ravnoteže u mom životu i onoga što nam je svima najvažnije – Zdravlje. Oduvek je sve što je prirodno, organsko, ekološko i po pitanju ishrane, nege, garderobe i stilova života, privlačilo moju pažnju.

Ipak, ključan događaj u mom životu koji je ovakvoj životnoj filozofiji povećao značaj, desio se pre 8 godina, baš nekako u ovo vreme, u rano proleće koje nas inače pokreće na buđenje u raznim aspektima. Naime, suočila sam se sa dijagnozom uznapredovalog karcinoma štitaste žlezde sa sumnjama na proširenja ka limfnom sistemu.

Iako su me obuzeli šok i neverica i ozbiljno suočavanje sa potencijalnim fatalnim ishodom, uz preporuke konzilijuma lekara za hitnu intrevenciju odstranjivanja moje štitaste žlezda sa tumorom za koji su nakon biopsije utvrdili da je maligni (ali konačna potvrda se dobija tek nakon odstranjivanja), ostala sam prisebna i odlučila da preuzmem odgovornost za sopstveni život i dijagnozu ne doživim kao presudu.

Jedan od  razloga je bio i susret sa ajurvedskom lekarkom, terapeutkinjom koja mi je pomogla da situaciju sagledam iz potpuno drugog ugla. Ajurveda, drevna indijska medicina ima holistički pristup i svaku bolest tretira kao poremećaj ravnoteže, pa je jedna od ključnih stvari i sagledavanje uzroka koji su doveli do tog disbalansa. Uvidi o sebi i svom dotadašnjem načinu života, dali su mi otrežnjujuće odgovore. Nisam se odlučila za operaciju, nisam koristila nikakvu terapiju (nije mi bila potrebna ni pre toga, ni tada, ni kasnije), ali sam promenila neke svoje životne navike i pristup svom organizmu i zdravlju. Pre svega, povezala sam se sa svojim telom, osluškujući signale koje nam naša tela inače redovno šalju, samo se na njih ne obaziremo.

Postala sam vegetarijanac, iz uverenja, jer sam doživela celu situaciju kao da mi je poklonjen  novi život, pa nisam više bila spremna da opravdam sebi da neko biće treba da umre da bih se ja nahranila.

Okrenula sam se radu i sa sobom i sa drugima, završila NLP (Neurolingvističko programiranje) edukaciju, postala NLP coach, osmislila svoj coaching pristup koji sam nazvala Heart Balance Coaching, radeći  individualno sa osobama koje su prolazile kroz zdravstvene izazove, ali i sa onima kojima je bilo potrebno povezivanje svih nivoa postojanja (fizičkog, metalnog, emocionalnog, duhovnog) kao i grupno, kroz radionice i meditacije – 4 Nivoa isceljenja.

Jelena Jović - Moja priča

Jelena Jović - Moja pričaPostala sam instruktor Body Balance licenciranog Les Mills treninga (kombinacija yoge, tai-chi-ja i pilatesa) i vodila časove aktivno u različitim klubovima nekoliko godina.  U ovom tipu treninga, pored toga što mi je odgovarao jer je potpuno u skladu sa mojim vrednostima i životnom filozofijom, uživala sam i kroz vođenje i procese balansiranja svojih klijanata i vežbača. Kada balansiramo jedan od aspekata našeg postojanja, drugi aspekti ga slede.

Jelena Jović - Moja pričaPutovanja su oduvek moja velika ljubav i od pre nekoliko godina su postala i jedno od mojih zanimanja. Kao turistički vodič, pre svega za daleke destinacije, hranila sam potrebe svoje duše za spoznajama, istraživanjem, transformacijom i procvatom kroz ovaj inspirativni način života. I opet, pored toga što sam sama beskrajno uživala u čarobnim iskustvima, motivisala sam svoje putnike da paralelno sa spoljašnjim putovanjima, prate i svoje unutrašnje putovanje koje se uvek paralelno odvija i potpuno transformiše naš unutrašnji svet.

Jelena Jović - Moja pričaJedno od meni naročito transformativnih putovanja, bilo je putovanje u Indiju početkom 2020. godine. Na tom putovanju su isplivale na površinu sve moje zdravstvene tegobe sa kojima sam se tokom života susrela. Znala sam i iz iskustva drugih da je Indija poput majke. Ako joj se dobrovoljno i dovoljno prepustimo, ona isceljuje sve naše rane.  Zahvalna sam beskrajno što su se sve te moje slabosti baš tamo pokazale i što sam ih postala svesna. Konačno sam imala priliku da ih prihvatim, prigrlim i otpustim. Kao neko sa autoimunom bolešću, Hashimoto sindromom koji je verovatno u velikoj meri uticao na dijagnozu koju sam već pomenula, ali i generalno izuzetno slabim i ,,zbunjenim’’ imunim sistemom, ja sam bila spremna za povratak u ravnotežu, u svoje prirodno stanje zdravlja.

Kad je učenik spreman, učitelj se pojavi. Susrela sam se tada sa proizvodima Organic India koji su i tokom mog boravka u Indiji, u vreme kada je buknula epidemija sa kojom se i danas suočavamo, a i kasnije, kada sam se vratila kući, postali podrška i oslonac mom zdravlju. Naročito sam osetila blagotvorno dejstvo proizvoda IMMUNITY™. Kada  sam na kontrolnom pregledu kod endokrinologa nakon nekoliko meseci konzumiranja ovog suplementa,  dobila potvrdu da nema više nodusa na štitastoj žlezdi, onoga koji je nekad bio ,,proglašen’’ karcinomom, da se vidi da sam imala Hashimoto sindrom, ali da moja štitasta žlezda sada ima potpuno normalnu funkciju, sazrela je u meni ideja da ovaj proizvod kao i sve ostale ajurvedske suplemente Organic India, treba da učinim dostupnim u Srbiji i na Balkanu, svima onima kojima bi mogli da naprave pozitivne promene u životu, a pre svega da se vrate u prirodno stanje balansa – ZDRAVLJE.

Tako je nastao JJ Organic.

Radujem se svim pozitivnim efektima koje  će ovi ajurvedski proizvodi, a vremenom i drugi organski proizvodi doneti onima koji se otvore za drevna znanja, za povratak prirodi, povratak sebi, povratak celovitosti svog bića.

Namaste!

Jelena Jović