Uslovi korišćenja

Poštovani kupci, molimo vas da pre poručivanja pažljivo pročitate uslove korišćenja „JJ Organic“ veb sajta. Svakom kupovinom potvrđujete da ste pročitali uslove i da ste saglasni sa njima u potpunosti.

 

Osnovni podaci o firmi

 

Pun naziv pravnog subjekta: JJ CONSULTING  JELENA JOVIĆ PR Agencija za trgovinu, marketing i konsalting

 

Adresa: Marije Bursać 11/5 11080 Zemun

 

Šifra delatnosti: 4791

 

Delatnost: Trgovina na malo posredstvom pošte ili preko interneta

 

Matični broj: 65167476

 

Poreski broj: 111066864

 

Web adresa: www.jjorganic.rs

 

Kontakt telefon: 069 / 777-371

 

Kontakt e-mail: info@jjorganic.rs

 

JJ Consulting, Agencija za trgovinu, marketing i konsalting je u sistemu  PDV – a.

 

Dostava robe

 

Isporuku proizvoda poručenih na sajtu www.jjorganic.rs na teritoriji Republike Srbije vrši kurirska služba Post Express. Cena dostave je definisana cenovnikom službe Post Express i naznačena pri opcijama plaćanja.

 

ROK ISPORUKE

 

Dostava se izvršava do dva radna dana (vikendi se ne računaju) od dana registovanja uplate za uplate preko računa kao i za isporuke pouzećem.

Porudžbine formirane radnim danom do 12h biće obrađene istog dana. Porudžbine formirane posle 12h biće obrađene sledećeg radnog dana. Ukoliko porudžbinu kreirate u petak posle 12h, subotu ili nedelju, porudžbina će biti obrađena u ponedeljak.

Nakon obrade porudžbine, bićete obavešteni o statusu vaše porudžbine putem email-a.

 

PREUZIMANJE POŠILJKE OD STRANE KUPCA

 

Sve pošiljke sa sajta www.jjorganic.rs isporučuju se u periodu od 9 do 19 časova radnim danima i subotom od 9 do 15 časova. Roba se isporučuje kupcu lično ili osobi koju je kupac naveo kao primaoca pošiljke. Kupac ili primalac pošiljke treba dase nalazi na adresi koja je u porudžbenici navedena za isporuku robe u periodu od 9 do 19 časova, radnim danima i subotom od 9 do 15 časova.

Ukoliko dostavljanje poručene robe bude onemogućeno zbog odsustva kupca ili druge osobe predviđene ovim uslovima i ukoliko roba bude morala da se vrati u polazišno mesto kupac će biti dužan da snosi i troškove povraćaja robe.

 

Svaku pošiljku kurir će pokušati da isporuči 2 puta. U slučaju da i drugi put niste na adresi koju ste ostavili prilikom poručivanja, kurir će pokušati da vas dobije putem telefona koji ste naveli u porudžbenici. Ukoliko i na ovaj način ne uspe da stupi u kontakt sa primaocem, pošiljka se vraća. U tom slučaju kupac će biti dužan da snosi troškove povraćaja robe. Robu sa povraćaja, prodavac može dalje prodavati trećim licima, jer se u tom momentu kupoprodaja smatra raskinutom.

 

Po prijemu pošiljke, kontaktiraćemo vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o eventualnom ponovnom slanju.

 

Prilikom preuzimanja paketa kupac u prisustvu kurira ili poštara vizuelno proverava paket. Ukoliko na paketu ima vidnih oštećenja u obliku pocepanih delova ili nagnječenja, kupac je dužan da zahteva otvaranje paketa u prisustvu službenog lica. Ako se tom prilikom ustanovi da su proizvodi oštećeni, službenik kurirske službe pravi zapisnik o reklamaciji. U slučaju oštećenja sadržine paketa, kurirska služba nadoknađuje nastale troškove.

 

CENA ISPORUKE

Besplatna dostava za poručena 2 ili više proizvoda (samo za uplate na račun)

Lično preuzimanje po dogovoru (samo za uplate na račun)

Post Express – za plaćanje na račun: 200,00 RSD

Post Express – za plaćanje pouzećem: 300,00 RSD

Potvrdom porudžbine, saglasni ste sa uslovima isporuke.

 

Politika reklamacija

 

Reklamacije na oštećenje u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe, pozivom na telefonski broj 069/777-371 ili slanjem e-mail-a sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail info@jjorganic.rs sa opisom uočenog oštećenja.

 

Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda. Ukoliko proizvod nije oštećen, potpišite prijem pošiljke.

 

Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robe

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovete telefonom na broj 069/777-371  ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail info@jjorganic.rs  i opišete kakav problem imate.

 

Na vašu prijavu problema poslaćemo kurirsku službu koja će u roku od 24 do 72h od prijave problema preuzeti na vašoj kućnoj adresi reklamirani proizvod zajedno sa uredno popunjenim reklamacionim listom i kopijom računa-otpremnice koji ste dobili uz porudžbinu.

 

Radno vreme kurirske službe je svakog radnog dana od 8 do 17h, subotom od 9 do 14h. Ako istek roka za preuzimanje reklamiranog proizvoda pada u nedelju ili neradne dane na teritoriji Republike Srbije za vreme državnih ili verskih praznika, rok za preuzimanje reklamiranog proizvoda ističe prvog narednog radnog dana.

 

U najkraćem mogućem roku, odgovorićemo na prijavljenu reklamaciju elektronskim putem (e-mail) tako što ćemo potvrditi prijem reklamacije i obavestićemo vas o daljem postupanju. Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana, a za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste.

 

Zamena za drugi proizvod

Ukoliko želite da zamenite proizvod za drugi, to možete učiniti pod uslovom da proizvod nije otvoren i oštećen. Troškove vraćanja proizvoda snosi kupac. Razloge zamene možete, ali niste u obavezi da navedete.

 

Zamena se mora izvršiti u zakonskom roku od 14 dana od dana prijema pošiljke. U slučaju odstupanja od navedene specifikacije na sajtu ili defekta „JJ Consuling“ je u obavezi da vam proizvod zameni za ispravan, a sve troškove snosimo mi. Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe.

Ako ste nakon prijema proizvoda odlučili da želite proizvod zamenite za drugi proizvod iste ili veće cenovne kategorije, molimo vas da nas kontaktirate putem email-a na adresu info@jjorganic.rs navedete broj računa/otpremnice, naziv proizvoda za koji želite da zamenite prvobitno poručeni proizvod.

 

U slučaju zamene proizvoda, „JJ Consulting“ je u obavezi da izvrši zamenu ukoliko taj proizvod postoji na stanju.

 

Ako kupljeni proizvod za koji se traži zamena ne postoji na stanju, prodavac je dužan da proizvod zameni za drugi po želji kupca, uz eventualnu doplatu ili vraćanje razlike u ceni. U slučaju nepostojanja mogućnosti zamene prodavac je dužan da kupcu vrati novac, a troškove vraćanja snosi kupac.

 

Za uvažene reklamacije, ,, JJ Consulting “ store snosi sve troškove transporta.

 

Povraćaj sredstava

 

U slučaju vraćanjaproizvoda i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, „JJ Consulting“ je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

 

Zaštita privatnosti korisnika

 

U ime „JJ Consulting“ obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u „JJ Consulting“ (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.“

 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Komercijalna banka ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

Izjava o konverziji

 

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

 

Ostalo

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) „JJ Consulting“ svoje potrošače, koji proizvode kupuju putem internet sajta www.ojjorganic.rs , obaveštava sledeće.

 

– da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) kupovina preko naše internet prodavnice www.jjorganic.rs smatra prodajom na daljinu

 

– da „JJ Consulting“ garantuje kvalitet i originalnost proizvoda koje isporučuje

 

– da proizvodi koji se prodaju putem internet sajta poseduju svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste proizvoda u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji koja se nalazi na samom proizvodu

 

– da je prodajna cena robe jasno naznačena uz svaki artikal

 

– da su sve cene izražene sa PDV – om bez dodatnih i skrivenih troškova

 

– da je usluga isporuke robe prema napred definisanim uskovima isporuke u zavisnosti od načina plaćanja

 

– da kupljene proizvode isporučujemo putem kurirske službe Post Express, na način kako je to definisano uslovima isporuke

 

– da potrošač proizvode koje kupuje putem internet prodavnice www.jjorganic.rs može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, opštom uplatnicom / putem e-commerca na račun prodavca

 

– da se poručivanje vrši izborom proizvoda i količine. Prilikom izbora svakog proizvoda program će vam na odgovarajući način omogućiti uvid u trenutni saldo. Odabrane proizvode uvek možete pogledati, dodavati i uklanjati iz svoje korpe

 

– da bismo bili sigurni da je na naš e-mail stigla vaša originalna narudžbina i vi dobijate automatsku poruku sa sadržinom vaše narudžbine

 

– da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster PORUČITE poslao porudžbinu prodavcu i da je u trenutku prijema potvrde porudžbine preuzeo obavezu plaćanja naručene robe

 

– da u slučaju da kupac izvrši uplatu iznosa koji je manji od iznosa na koji je glasila profaktura, smatraće se da kupoprodaja nije zaključena

 

– da je sajt www.jjorganic.rs dužan da isporuči proizvode u skladu sa porudžbinom. Ako isporučeni proizvodi nisu u skladu sa porudžbinom, potrošač koji je obavestio prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, zamenom ili da raskine kupoprodajni ugovor. Sve troškove koji su neophodni da bi se postupilo u skladu sa porudžbinom, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi www.jjorganic.rs

 

– da u slučaju prijema proizvoda potrošač isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustajanje od kupovine i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetni proizvod, u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani PRAVO NA ODUSTAJANJE

 

– da za proizvode koji su poručeni putem internet prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan zaproizvode  kupljene putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći na strani REKLAMACIJE

 

– da za pogrešne porudžbine ili greške prouzrokovane nepravilnom upotrebom online poručivanja, „JJ Consulting“ ne snosi odgovornost.